10. 12. 2014.

Kavli-konsernet kjøper det finske matvareselskapet Raisos divisjon for melkefrie produkter basert på ris, havre og soyaprodukter.

Denne delen av Raiso omsetter i dag for cirka 7 millioner euro (vel 50 millioner kroner). Produksjonen ligger i Åbo (Turku) i Finland. Produktene omsettes i Sverige og Finland under kjente brands.

-Dette er et viktig skritt mot vårt mål om å ha en betydelig tilstedeværelse i alle de nordiske landene, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli.

De to selskapene har i dag undertegnet en avtale om overtagelse av både fabrikken i Åbo (Turku), som er et moderne anlegg fra 2006, retten til merkevarene Nordic Milkfreedom og Soygurt, og lisensene til merkevarene Carlshamn Mejeri, Sunnuntai og Nalle. Kavli vil også produsere leskedrikken Elovena.

Virksomheten vil bli overført i løpet av andre kvartal i 2013 og vil bety en betydelig styrket tilstedeværelse for Kavli i Finland og Sverige.

- Produkter basert på soya er blant annet et godt alternativ for personer med melkeintoleranse. De nye produktene både utfyller og passer godt til vår eksisterende produktportefølje innenfor meieriprodukter. Vi tror etterspørselen etter melkefrie produkter vil fortsette å vokse raskt i årene fremover, sier Volden.

Bergen, 5. mars 2013