8. 1. 2016.

Det norske Kavlikonsernet har inngått en avtale med Orkla Foods Danmark om å selge sin danske virksomhet O. Kavli AS.

Avtalen innebærer 100 prosents overtakelse av det danske selskapet, som på sitt hjemmemarked leverer lokalt kjente merkevarer som Fun, Grønne Gaarden, Kavli, Scoop og Blomberg’s Glögg. Selskapet, som ble etablert av norske O. Kavli i 1935, omsatte i 2014 for 170 millioner danske kroner.

 

– Vår danske virksomhet har hatt hovedfokus på et produktområde – saft – som ikke er et satsingsområde i resten av konsernet, og forutsetningene har derfor ikke vært de beste for å videreutvikle selskapet. Det har ikke vært en lett beslutning å selge en tradisjonsrik virksomhet som dette, men vi er samtidig overbevist om at man med Orkla som eier nå kan styrke produktene på det danske markedet, sier konsernsjef Erik Volden i Kavli Holding.

 

Orkla vil overta hele den danske virksomheten etter at godkjenning fra konkurranse­myndighetene er på plass, sannsynligvis sent i første kvartal 2016. I en overgangsperiode vil Orkla ha lisens på bruk av Kavli-merket i Danmark på dagens produkter samt kjøpte IT-tjenester fra konsernet.

 

Det norskeide dagligvarekonsernet Kavli vil etter salget ha virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Storbritannia. Selskapet omsatte for i overkant av tre milliarder norske kroner i 2014 og hadde et driftsresultat på 221,5 millioner kroner før skatt. Kavlikonsernet eies av Kavlifondet – en allmennyttig stiftelse som årlig gir betydelige summer til humanitært arbeid, forskning og kultur.

 

For ytterligere informasjon

Erik Volden, konsernsjef, tlf. 476 02 200